25.8.2016. 9:54
0
Otkriveno nelegalno kockanje u Istočnom Sarajevu, Bijeljini i Zvorniku
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću otkrili su nelegalno priređivanje igara na sreću putem automata na području gradova Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

Zbog ovog prekršaja inspektori su zapečatili više od 20 automata, i to kod licenciranog priređivača "Slot G" u mjestu Glavičice kod Bijeljine, u ugostiteljskom objektu "NNM" i automat-klubu "Bet in" na adresi Jasenice bb na području Zvornika, te u poslovnim objektima u ulicama Stefana Nemanje broj 21 i akademika Mandića broj 40 u Istočnom Sarajevu. 

U Republičkoj upravi za igre na sreću Srni je rečeno da je, osim automata, u jednom od objekata zapečaćena i računarska oprema korištena za nelegalno priređivanje elektronskih igara. 

Protiv vlasnika koji su priredili igre na sreću suprotno odredbama Zakona o igrama na sreću biće preduzete predviđene mjere. 

Iz Republičke uprave napominju da će i u narednom periodu usmjeriti maksimum svojih kapaciteta na otkrivanje i sankcionisanje nelegalnog priređivanja igara na sreću, kao i drugih prekršaja iz ove oblasti. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.