30.9.2016. 16:13
1
Nermin Solaković: Mirza Hasanbegović Žuti mi je rekao da bi me ubio da nisam u krilu držao dijete
FOTO: Faktor
Zbog bacanje eksplozivne naprave na porodičnu kuću Halida Solakovića u sarajevskom naselju Vratnik uhapšeni su Mirza Hasanbegović zvani Žuti i Dino Mehanović zvani Mali. U eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba, a na susjednoj kući je pričinjena materijalna šteta. Hasanbegović i Mehanović uhapšeni su dva sata kasnije u Starom Gradu, a na teret im se stavlja izazivanje opće opasnosti.

Pretpostavlja se da je meta napada bio Nermin Solaković i to jer je svjedočio na suđenju Ademiru Pezi zbog ubistva Vedada Bajrice. U istom predmetu na šest mjeseci zatvora osuđen je upravo Hasanbegović. Solaković je za Faktor kazao mu prijete već dvije godine, te da je u srijedu imao verbalni okršaj sa Žutim. 

"Žuti mi je na Vratniku taj dan prijetio, a onda smo se posvađali. Ja sam bio u autu i imao sam bebu od godinu u krilu i rekao mi je da nisam sa djetetom da bi me ubio. Otišao sam u policiju da to prijavim, a on mi je u međuvremenu, dok sam bio u policijskoj stanici, bacio bombu na kuću", kazao je Solaković. 

Solaković tvrdi da mu je i ranije u dvorište bačena bomba koja nije eksplodirala, te da su mu izbušene gume i zapaljen automobil. U nekoliko navrata je, kaže, dobijao i prijetnje putem telefona, a o svemu je obavijestio i policiju. 

"Nemam ništa sa tim, svoje sam rekao na sudu", kazao je Solaković. 

Faktor saznaje od komšija da je u trenutku eksplozije njegova supruga bila sama kući sa jednomjesečnom bebom.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.