30.9.2016. 20:21
0
Ključ: Maskirani razbojnici izveli filmsku pljačku mjenjačnice
FOTO: Avaz
Dvojica maskiranih razbojnika jutros oko 10.40 sati izvela su filmsku pljačku mjenjačnice ''AMI'' u strogom centru Ključa uz upotrebu vatrenog oružja. Nakon što su na motociklu došli do pomenute mjenjačnice, jedan maskirani razbojnik je uletio u prostoije lokala, dok ga je partner čekao na upaljenom motociklu odmah ispred prostorija.

''Ono što vam ja za sada sa sigurnošću mogu potvrditi jeste to da je po upadu u mjenjačnicu, maskirani razbojnik prislonio radnici pištolj na čelo zaprijetivši joj da mu preda sav novac, te je potom u nestrpljenju sam posegnuo preko pulta za kasom iz koje je otuđio za sada nepoznatu količinu novca. Odmah potom razbojnici su se zaputili u pravcu lokaliteta Velečevo koji se nalazi na samom ulazu u teritorij entiteta Republike Srpske. O više detalja za sada ne mogu govoriti dok kolege iz Ključa ne završe uviđajne radnje.'', potvrdio je za Dnevni Avaz portparol MUP-a Unsko Sanskog kantona Ale Šiljdedić. 

Trenutno se na području Ključa vrši intenzivna potraga za pljačkašima, a na svim važnijim putnim pravcima vrše se policijske kontrole vozila, zbog čega je došlo do blagog zastoja sabraćaja.

 Međutim, jedan od očevidaca koji je želio ostati anoniman, nezvanično je ispričao tijek događaja, piše Avaz. 

Prema njegovoj verziji priče konobar koji radi u lokalu odmah ispred mjenjačnice je vidio dvojicu maskiranih muškaraca za koje je isprva mislio da su obezbjeđenje. Tek kada je jedan od njih izvadio pištolj sve mu je bilo jasno, te je odmah pozvao policiju. 

Anonimni očevidac nadalje govori kako mu je žena koja radi u mjenjačnici lično rekla da joj je maskirani razbojnik prislonio pištolj na čelo zapovjedivši joj da mu preda novac.

U svom strahu i panici radnica je željela pritisnuti panik taster, ali nije mogla, iako se njen muž nalazio u lokalu iza jednog paravana, što nam je potvrdio i portparol Šiljdedić.

Kada su pokupili plijen i krenuli da izlete iz mjenjačnice žena je u tom trenutku povikala mužu da legne, misleći da će razbojnici pucati na njih.

Odmah nakon što su lopovi izjurili iz mjenjačnice, muž radnice je izetio za njima, te ispucao u vazduh 4-5 metaka upozorenja, razmisljajući kako će ih to preplašiti, što nam je također potvrdio portparol Šiljdedić.

Međutim to je bio samo pucanj u prazno jer su lopovi već sjeli na motor i utekli u pravcu Velečeva odakle im se, za sada, gubi svaki trag.

Nezvanično saznajem da je lopovima prilikom bijega ka Velečevu na put ispao dio plijena i jedan šanžer metaka.

Zanimljivo je spomenuti da je prethodnu noć, tokom centralnog skupa stranke SDA, koji je u centru Ključa okupio veliki broj simpatizera i građana, oko 22,00 sata izvršena provala u privatnu kuću vlasnika D.T.

Lopovi su vješto iskoristili politički miting kako bi kroz prozor provalili i ukrali novčanik pomenutog vlasnika u kojem se nalazila određena količina novca.

 (Dnevni Avaz/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.