21.10.2016. 15:49
0
Iz stana u Doboju ukrao novac i zlatni nakit
U Doboju je jučer lišen slobode muškarac, koji je iz stana u tom gradu ukrao novac i zlatni nakit, ukupne vrijednosti od oko 14.000 KM.
Uhapšeni S.D., s područja grada Doboja, sumnjiči se da je 16. oktobra ove godine počinio krivično djelo teške krađe na štetu C.Đ. iz Doboja.

Kod S.D. je pronađen i oduzet dio novca za koji se sumnja da potiče iz navedenog krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka.

Prilikom pretresa kuće koja je vlasništvo V.D., a koju kao član porodičnog domaćinstva koristi S.D., pronađeno je i oduzeto vojno i drugo oružje i municija: vojni (plombiran) sanduk s municijom, metalna kutija s pištoljskom municijom različitog kalibra, signalni pištolj, 22 metka različitog kalibra, 36 metaka za lovačko oružje, sporogoreći štapin, dva vojna redenika s ukupno 105 metaka, ručno prepravljena vojnička puška, vojni sanduci i pribor za vojno oružje (platnena torbica za snajpersku pušku, okvir za automatski pištolj i dr.), za koje se sumnja da je posjedovao V.D.

Oduzete su i dvije lovačke puške za koje je V.D. posjedovao oružne listove.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.D. je uz saglasnost dežurnog tužioca pušten na slobodu, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Protiv S.D. će nadležnom tužilaštvu biti proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa, a protiv V.D. za učinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.