25.10.2016. 12:30
0
GP Doljani: Uhapšen jedan državljanin Hrvatske, te dva državljana BiH
FOTO: Dnevni Avaz
Službenici Postrojbe granične policije Doljani danas su uhitili državljanina Republike Hrvatske M. Š. (1962.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog kaznenog djela „poslovna prijevara“.

Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje. M. Š. je predan službenicima Policijske stanice Ljubinje MUP-a RS, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo jučer su na letu za Zagreb slobode lišili H. M. (1987.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „nasilničko ponašanje“. Osoba je predana službenicima Sudbene policije sudova u Kantonu Sarajevo.

 Istoga dana na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača prilikom izlaska iz BiH slobode je lišena bh. državljanka M. H. (1983.) jer je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „krađa“. Službenici PGP Bijeljina M. H. će predati službenicima Sudbene policije Tuzla.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.