28.12.2016. 11:49
0
Otac iz Breze priznao da je ubio svoju desetomjesečnu bebu
Muškarac inicijala B.A. iz Breze, u potpunosti je priznao ubistvo svog djeteta B.N. koje je 26. decembra u pratnji oba roditelja dovezeno bez znakova života u JU "Dom zdravlja" Breza - potvrđeno je iz MUP-a ZDK-a.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, u JU "Dom zdravlja" Breza su upućeni policijski službenici koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave, nakon čega je policijska patrola upućena i na adresu stanovanja navedenih osoba, gdje je osigurala lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a koja je i izvršila uviđaj.

Uviđajnim radnjama je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo preminulog djeteta prevezeno u prosekturu JKP "Gradska Groblja" Visoko, radi vršenja obdukcije.

Izvršenom obdukcijom je, kako navode iz MUP-a ZDK-a, utvrđeno da je smrt nasilna i ubilačkog karaktera.

U ponedjeljak u 22.15 sati, B.A., rođen 1988., iz Breze, lišen je slobode i zadržan u službenim prostorijama, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

-Tokom kriminalističke obrade je ispitan na okolnosti izvršenja tog krivičnog djela i tom prilikom je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret - saopćeno je MUP-a ZDK.

Jučer u noćnim satima, B.A. je predat na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "ubistvo". 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.