24.3.2017. 10:15
0
MUP TK – Tokom pretresa rasvijetljeno više krivičnih djela
Radeći na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela na području Tuzlanskog kantona, službenici Uprave policije MUP-a TK-a tokom protekla dva dana izvršili su 12 pretresa u četiri općine i tom prilikom pronašli više različitih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem prekršaja ili krivičnog djela.

Pripadnici Odjeljenja za opći kriminalitet izvršili su pretres osobe A.Š. (39) iz Tuzle, od kojeg je privremeno oduzet mobitel, koji će biti predmet vještačenja, kao sredstvo koje je najvjerovatnije korišteno za izvršenje nezakonitih radnji.

Lišen je slobode zbog osnovane sumnje da je zajedno s još jednom osobom, tokom marta tekuće godine, počinio krivično djelo iznuda na štetu osobe s područja Tuzle. A.Š. je nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na daljnje postupanje.

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su prilikom pretresa osobe I.O. (22) u Tuzli pronašli i privremeno oduzeli jednu SIM karticu, a od E.M. (26), takođe iz Tuzle, jedan mobitel. Navedeni predmeti bit će vještačeni u svrhu dokumentiranja izvještaja protiv navedenih osoba zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nasilničkog ponašanja i oštećenje tuđe stvari.

Prilikom pretresa kod osobe A.B., takođe u Tuzli, službenici PS Zapad pronašli su i privremeno oduzeli automobil "toyotu“ za koju je ustanovljeno da potiče iz carinskog prekršaja, pa će vozilo biti predato u nadležnost Upravi za indirektno oporezivanje BiH, sa nepripadajućim tablicama za koje je ustanovljeno da su ukradene.

Protiv navedene osobe bit će dokumentiran prekršaj shodno odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i izvještaj prema Tužilaštvu TK zbog postojanja osnova sumnje na počinjeno krivično djelo krađe.

Istovremeno, službenici PU Lukavac prilikom pretresa na području općine Lukavac kod osobe I.M. (38), pronašli su i radi daljih provjera privremeno oduzeli lovačku pušku, u vezi čega će protiv navedene osobe biti dokumentiran izvještaj prema Tužilaštvu TK zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje krivičnog djela u vezi s nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa na području općine Srebrenik, službenici OKP PS Srebrenik kod osobe N.H. (42) pronašli su i radi daljnjih provjera privremeno oduzeli malokalibarsku pušku. Protiv njega kantonalnom tužilaštvu bit će proslijeđen izvještaj zbog osnovane sumnje za počinjeno krivično djelo iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK.

Naposljetku, tokom akcije službenici OKP PU Živinice su prilikom pretresa A.S. (52) iz tog mjesta pronašli i privremeno radi daljnjih provjera oduzeli lovačku pušku. Protiv ovbe osobe će nadležnom kantonalnom tužiocu biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje na učinjenje krivičnog djela iz člana 72. Zakona o oružju i municiji TK-a.

Takođe, u Živinicama je nakon pretresa kod S.Č. pronađen i privremeno oduzet ručni mlin tzv. "drobilica“ s ostacima materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kanabis-sativa“ i kutija s dva "džointa“ sa sadržajem materije koji asocira na navedenu opojnu drogu.

Nakon vještačenja pronađene materije, protiv S.Č. će nadležnom Tužilaštvu biti dokumentovan izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje na učinjenje krivičnog djela posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga, rečeno je danas u MUP-u TK.

(FENA/Merima Druškić) 

MUP TK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.