24.3.2017. 14:40
1
Prijedor: Otišao na kafu, a kada se vratio zatekao stravičan prizor
Čopor pasa lutalica za samo nekoliko minuta usmrtio je i rastrgao sedmero janjadi i jednu ovcu u domaćinstvu Mitheta Musića, mještanina Čarakova kod Prijedora.

Musić nam je kazao da je stado pustio jutros na pašu oko šest sati, a on otišao da popije kafu, piše Avaz.

Sat kasnije, kada se vratio, ugledao je ovcu kako leži na pašnjaku. Kad je otišao da vidi šta se dešava šokirao se.

- Bio je čopor od šest pasa lutalica. I sad mi je njihova slika u glavi, toliko su bili blizu mene. Na poljani su ležala janjad i ovce. Dvoje je bilo mrtvo, a ostalo rastrgano i jedva davalo znake života. Uplašio sam se  – kazao je Musić, koji štetu procjenjuje na gotovo 2.000 maraka.

 Ovaj diplomirani inžinjer poljoprivrede kaže da je u posljednjih sedam godina, koliko se bavi stočarstvom, na sličan način ostao je bez gotovo 200 ovaca i janjadi, piše Avaz. 

- Samo u martu prošle godine ovako sam izgubio desetak ovaca, četiri mjeseca kasnije 17. Stado nemam čime da hranim, a malo, malo pojave se ovi agresivni psi i naprave mi haos. Šteta nije samo u janjadima, već i u ovcama koje moram liječiti. Više bih volio da mi je neko ukrao ove pare nego da sam ih izgubio na ovakav način - kaže Mithet, koji je u jednom trenutku i zaplakao zbog onog što mu se desilo.

Slučaj je kako kaže prijavio policiji CJB Prijedor.

U CJB Prijedor nam je potvrđeno da je  M.M. iz Čarakova jutros u 7.30 sati prijavio da su mu psi lutalice napali stado.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.