26.5.2017. 14:22
0
Upućen prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene u akciji 'Truck'
Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjera zabrane za ukupno petero osumnjičenih koji su lišeni slobode jučer u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH.

Mjera pritvora bit će predložena zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Pritvorski razlozi, odnosno opasnost od bjekstva, posebno su izraženi kod osumnjičenih koji imaju dvojna državljanstva, odnosno državljanstvo Makedonije.

Akcija „Truck“, provedena je po nalogu Tužiteljstva BiH, a usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za porezne utaje i pranje novca, sa koruptivnim elementima.

Radi se o istrazi o financijskom kriminalu, vezanom za nezakonito umanjivanje poreznih dadžbina, prilikom uvoza velikih količina tekstila u kamionskim isporukama u BiH, prilikom čega su koruptivnim aktivnostima, nezakonito umanjivani iznosi dadžbina, čime je nanesena šteta budžetu i svim građanima BiH u velikim iznosima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.