27.6.2017. 12:53
0
U akciji 'Trezor' uhapšen još jedan pripadnik organizovane kriminale grupe
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) jutros su na području Banje Luke uhapsili Ž.P., jer postoje osnovi sumnje je od 18. do 20. januara 2010. godine na području tog grada i općine Kneževo/Skender Vakuh izvršio krivično djelo pomaganje, u vezi sa krivičnim djelima organizovani kriminal i razbojništvo.

Ž.P. se sumnjiči da je kao član organizovane kriminalne grupe pomogao prilikom izvršenja razbojništva, 18.januara 2010. godine, kada je u preduzeću A.D „Metal“ od radnika „Alpha security“ oduzeto 572.857,73 KM.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenog, kao i pretresi na nekoliko lokacija na području Banje Luke.

Iz MUPRS-a su precizirali da je lišenje slobode ove osobe izvršeno u nastavku akcije “Trezor“.

Podjećanja radi, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUPRS-a u saradnji s Centrom javnom bezbjednosti Banja Luka i odjeljenjem Tužilaštva RS-a, je u februaru ove godine, u okviru akcije “Trezor” razvijetlila je 11 teških krivičnih djela koja je u prethodnom period počinila organizovana kriminalna grupa.

Tada je rasvjetljeno osam razbojništava pošta, banaka i transporta novca i tri krivična djela izazivanje opće opasnosti.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.