12.7.2017. 12:24
0
U Zenici zbog korupcije uhapšene tri osobe, uhapšena dvojica uposlenika Ministarstva obrazovanja ZDK
Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona lišila je danas tri osobe zbog osnova sumnje da su sudjelovale u krivičnim djelima koruptivnog karaktera.

Prema prvim informacijama slobode su lišena dva zaposlenika Ministarstva obrazovanja ZDK-a, koji su zaposleni na poslovima iz oblasti saobraćaja, i jedan vlasnik privatne 'autoškole'.

Zenička je policija u proteklom periodu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK-a i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, poduzimala niz aktivnosti iz svoje nadležnosti radi otkrivanja i rješavanja više krivičnih djela koruptivnog karaktera.

Pod policijskim opservacijama se, nakon prijave građana, našli timovi koji su radili na polaganju vozačkih ispita gdje su uočene brojne nepravilnosti. 

Tri osobe koje su danas u Zenici lišene slobode bit će predmet kriminalističke obrade nakon čega će biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.