16.8.2017. 15:55
0
U Brezi pronađena opojna droga: Uhapšen B.A. zbog posjedovanja droge
Službenici Policijske stanice Breza uhapsili su osobu B.A. nakon što su, u okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došli do operativnih saznanja da posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Visokom izvršen je pretres pretres kuće, pratećih objekata i vozila, koje koristi navedena osoba i tom prilikom pronađeno je petnaest paketića sa sadržajem suhe, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, metalna tzv. drobilica, sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu marihuanu.

Osumnjičena osoba je lišena slobode, zadržana i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Breza zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Breza biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv osobe B.A., rođenog 1993. godine, iz Breze, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.