17.9.2017. 9:35
0
Nesreća na Ozrenu tokom izvlačenja drva: U eksploziji mine jedna osoba poginula, a jedna povrijeđena
Jedna osoba je poginula, a druga je povrijeđena prilikom eksplozije mine na Ozrenu, rečeno je Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nesreća se dogodila sinoć u 18.45 časova na lokalitetu Trepale, mjesna zajednica Devetak kod Lukavca.

"Tu je dosad bilo pet minskih nesreća sa smrtnim ishodom. Druga osoba je povrijeđena. Uspjela se izvući do obližnjeg puta i pozvati pomoć", rekao je Benedim Pejić iz Kantonalne uprave Civilne zaštite.

Prema nezvaničnim saznanjima, nesreća se dogodila kada su dvojica drvosječa krenula sa zaprežnim kolima da sijeku i izvlače drva iz šume. 

Navodno je konj aktivirao eksplozivnu napravu i tom prilikom jedna osoba je poginula, a druga je sa lakšim pivredama uspjela da otpuže do obližnjeg puta i pozove policiju. 

Akcija izvlačenja tijela planirana je za ovo jutro. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.