23.11.2017. 11:11
1
Hrabri Konjičani uhvatili lopove koji su opljačkali zlataru
U centru grada Konjica jučer u 11 sati je izvršena pljačka zlatarske trgovine vlasnice Azre Muhibić, kojoj su pljačkaši nanijeli i lakše tjelesne povrede. Uz brzu reakciju građana i policije, pljačkaši su savladani i odvedeni u prostorije MUP-a na dalju kriminalističku obradu.

Vriskom i pozivima upomoć, Azra Muhibić, vlasnica zlatare u centru Konjica, privukla je pažnju prolaznika,  koji su odmah reagovali i spriječili pljačkaše da pobjegnu sa određenom količinom zlata. Pljačkaši su pokušali pobjeći kroz neizgrađen građevinski objekat preko puta zlatare, ali su ih hrabri sugrađani spriječili u tom naumu.

Naime, Zulfo Špago i Vahid Hošafčić nisu im dozvolili da izađu, pa su  pljačkaši ostali zarobljeni u objektu gdje ih je savladao Muamer Ćosić koji je primjetio da se nešto dešava, zaustavio svoj automobil i bez razmišljanja ušao u objekat te ih savladao. U blizini se našao i  policijski službenik u civilu koji  mu je pomogao u tome.


Ćosić izašao iz svog automobila

Ubrzo su stigli i pripadnici policijske stanice Konjic koji su pljačkašima stavili lisice i odvezli ih u prostorije PS Konjic, te pripadnici hitne medicinske pomoći koji su napadnutoj vlasnici pružili medicinsku pomoć, budući da su je pljačkaši nekoliko puta udarili metalnim predmetom u predjelu glave i ramena.

Ismail Kadić, koji obavlja funkciju rukovodioca operativnog centra PU Konjic kazao je da su  pljačkaši, momak D.Š. 1985. godište i djevojka A.P. 1993. godište s područja Sarajeva, primjenom sile i prijetnjom izvršili razbojništvo u zlatari „AiE“ , otuđili određenu količinu zlatnog nakita i pokušali pobjeći, ali samoorganizovanjem građana i brzom reakcijom policije uhvaćeni su, poručio je Kadić.

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.