29.12.2017. 10:00
0
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog krivotvorenja novca
Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv dvije osobe koje se terete za krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stavova 1. i 2. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 29. istog Zakona.

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Eldina Muhića (1997.) i Senada Kličića (1988.) iz Cazina, državljana BiH.

Optužnica Tužilaštva BiH tereti optužene da su 9. marta 2016. godine, nakon što su prethodno pribavili krivotvorene novčanice od osobe sa područja Cazina koja je uz pomoć štampača načinila više novčanica u apoenima od 20 KM, 50 KM i 100 KM, lažni novac stavili u opticaj kao pravi.

Optuženi su sljedećeg dana u večenjim satima, u ugostiteljskom objektu u Cazinu, stavili u opticaj dvije krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM kao prave, na način da su platili račune za poručena pića radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, da bi potom napustili navedeni lokal.

Prema navodima optužnice, shvativši da bi mogli biti otkriveni, u trenutku kada su odbacivali krivotvorene novčanice u kantu za smeće,  uočeni su od strane policijskih službenika PS Cazin. Prilikom pretresa su pronađene krivotvorene novčanice u apoenima 3x100 KM i 8x50 KM, kao i papir formata A4 na kojem su odštampane novčanice u apoenima 3x100 KM i 3x20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.



(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.