2.1.2018. 22:15
0
Samoubistvo u Goraždu: Hašim Redžić aktivirao ručnu bombu
Štićenik Doma za stare i iznemogle osobe u Goraždu Hašim Redžić (89) jučer oko 12.40 sati počinio je samoubistvo aktiviranjem ručne bombe u kupatilu ove ustanove. Uposlenici su u šoku i nevjerici, jer radilo se o jednom od omiljenih stanara Doma, učesniku narodnooslobodilačkog rata, prvoborcu sa Sutjeske.

Sinoć smo bili ovdje, na skromnoj svečanosti povodom novogodišnjih praznika, jutros mu čestitali Novu godinu, tako da nas je ovo šokiralo. Žao nam je, jer radi se o čovjeku koji je bio historija, tako da smo potreseni kao da nam je bio član porodice - kazao je jučer direktor Doma za stare i iznemogle osobe Safet Bajrović.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a BPK Goražde, a prema riječima glavnog kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, nema potrebe za otvaranjem istrage o ovom događaju, pa je tijelo predato u gasulhanu MIZ Goražde.

- Prema informacijama koje imamo u ovom trenutku, Redžić je sačekao da ostali izađu iz kupatila, troje je bilo s njim u sobi, ušao je unutra i aktivirao bombu. Nije bilo nikakvih indicija da će počiniti takvo nešto, a kako nema sumnji da se radi o krivičnom djelu, obdukcija neće biti naložena - kaže Bilajac.

Nije poznato na koji je način nabavio eksplozivno sredstvo, ali radi se o ustanovi otvorenog tipa. Redžić je u Domu bio smješten u posljednjih nekoliko godina, a s njim smo razgovarali prije šest dana, tokom snimanja reportaže u ustanovi, u kojoj je nekoliko štićenika, među kojima je bio i on, završilo učešće u radionici izrade slika na aluminijskoj foliji.

Požalio nam se da je bio bolestan tri dana, da se plaši infarkta, a rukovodstvu ustanove zahvalio je na organizaciji ovakvih aktivnosti koje starije osobe probude iz svakodnevice. Redžić se kao dječak priključio partizanima, preživio i ofanzivu na Sutjesci, a u posljednjem ratu izbjegao je iz Rogatice, gdje je do tada živio, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.