29.1.2018. 11:30
0
Na brdu Žuč uhapšena jedna osoba: Pronađeno oružje bez dozvole i automobil sa ukradenim tablicama
Sarajevska policija je u nedjelju oko 12 sati na brdu Žuč uočila parkirano vozilo Fiat Punto pored kojeg su stajala tri nepoznata lica. Uočivši policiju koja se približavala, jedno lice je počelo bježati odbacivši vatreno oružje prilikom bijega.

Policijski službenici sustigli su ovo lice, te je utvrđeno da se radi o Dž.M., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Pronađen je i izuzet pištolj marke “CZ” Browing, cal. 7,65 mm za koji je Dž.M. izjavio da je njegovo vlasništvo, te da ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. ZONDINOIM-a, Dž.M. je lišen slobode i predat u Jedinicu sa osiguranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

I zatečeni automobil je u njegovom vlasništvu, a izvršenim provjerama utvrđeno je da registarske tablice na vozilu ne pripadaju istom, kao ni broj šasije.

Automobil je uz uredno izdatu potvrdu privremeno oduzet i specijalnim vozilom “Pauk” prevezeno na depo “Butmir”.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.