19.3.2018. 15:57
0
Semir Efendić u trenutku nesreće vozio automobil VW Golf, danas klanjana dženaza-namaz Emiru Selimoviću
FOTO: Source.ba / Arhiva
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić, jučer je pušten iz pritvora nakon što je u subotu, oko 14:00 sati, u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu udario 78-godišnjeg pješaka, koji je par sati kasnije preminuo na KCUS-u.

Podsjećanja radi, načelnik Općine Novi Grad je vozeći automobil udario 78-godišnjeg Emira Selimovića, koji je potom kolima Hitne pomoći prevezen na KCUS. Selimović je, ipak, preminuo oko 18:00 od povreda koje je zadobio tokom ove saobraćajne nesreće.

Semir Efendić se obratio javnosti

Efendić je bio zadržan u prostorijama MUP-a KS, te je pušten jučer, a nedugo nakon toga se na društvenim mrežama obratio javnosti.

"Imam potrebu da se obratim u povodu saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u kojoj sam učestvovao. Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 kilometara na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično", napisao je Efendić.

"U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao. Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla Hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodiće se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi. Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam policijsku stanicu", napisao je Semir Efendić na društvenim mrežama.

Urađena obdukcija tijela nastradalog

"Semir Efendić je ispitan u svojstvu osumnjičenog. Nije bilo elemenata za daljnje zadržavanje. Saslušani su i svjedoci, te predmet ide u redovnu proceduru. Naređena je obdukcija tijela nastradalog da bi se utvrdio uzrok smrti", rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Naime, Efendić je vozeći automobil marke Volkswagen (Golf) udario 78-godišnjeg pješaka, koji je preminuo na KCUS-u isti dan oko 18:00 sati.

Dr. Nermin Sarajlić, koji je radio obdukciju tijela, rekao je kako se kod Selimovića radilo o teškim povredama glave koje su bile opasne po život.

Danas klanjana dženaza-namaz Emiru Selimoviću

Emiru Selimoviću, 78-godišnjem pješaku koji je stradao u nesreći u subotu, danas je klanjana dženaza-namaz.

Još uvijek nema potvrde da li je Efendić upravljao vlastitim ili službenim vozilom u trenutku nesreće.

Podsjećanja radi, ova saobraćajna nesreća se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu, nedaleko od Šumarskog fakulteta, u blizini Osnovne škole "Kovačići". Prema riječima očevidaca nesreće, policija je izuzela snimak sa nadzorne kamere koja se nalazi na zgradi osnovne škole.

U saopćenju MUP-a KS stoji sljedeće:

"Dana 17.03.2018. godine u 14:30 sati u ulici Zagrebačka, Općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nesreća. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke VW Golf, reg. oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1983. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana na KCUS-u, gdje je preminuo pomenutog dana u 18:00 sati", stoji u saopćenju.

"Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Navedenog dana u 19:00 sati, slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4., a u vezi sa članom 332. KZ FBiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", piše u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Emiru Selimoviću danas je klanjana dženaza-namaz na gradskom mezarju Bare. Iza nastradalog Emira su ostale dvije kćerke.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.