21.3.2018. 18:36
0
Masovna pojava u sarajevskim školama u posljednje vrijeme: Još dva maloljetnika osumnjičena za lažne dojave o bombama
Sarajevska policija i danas je obaviještena da je u ulici Armaganuša broj 29, općina Centar Sarajevo, postavljena bomba u prostorijama srednje škole JU "Poslovno - komercijalna i trgovačka škola". Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kontadiverzioni pregled i tom prilikom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici II PU, došli su do saznanja o izvršiocu krivičnog djela. Tom prilikom utvrđeno je da se radi o maloljetnom. Š.A., rođen 2002. godine, nastanjen u Sarajevu. Isti će danas biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti).

Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama "Srednja mašinska tehnička škola" u Sarajevu, prijavljenoj dana 09.03.2018.godine, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac maloljetni S.A., rođen 2000. godine, nastanjen u Sarajevu.

On će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti).

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.