23.3.2018. 10:48
0
Privedene dvije osobe osumnjičene za lažne dojave o bombama u školama
Policijski službenici II PU lišili su slobode B.D., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On je jučer oko 12.20 sati, obavijestio MUP Kantona Sarajevo, na broj 122, da je postavljena bomba u prostorijama Srednje medicinske škole Bjelave, ulica Tahmiščina, općina Centar Sarajevo.

Izvršenim pretresom, kod istog je pronađen i  oduzet mobilni telefon.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.D. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama JU "Srednja građevinsko-geodetska škola" u Sarajevu, prijavljenoj jučer oko 09.50 sati, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac mldb. D.A., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu. On je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Kod njega je pronađen i oduzet mobilni telefon, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije tog ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.