6.4.2018. 14:24
0
Oduzeto oko 1.420 kilograma duhana na području Konjica
Policijski službenici PS Konjic jučer su u okviru kontrole saobraćaja, nakon zaustavljanja na području općine Konjic, kod jedne osobe u teretnom vozilu pronašli duhan u listovima u 13 velikih paketa i četiri vreće, težine oko 1.420 kg.

Nakon ispitivanja osobe i uvida u dokumentaciju, policijski službenici i inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a su o svemu obavijestili Glavnog tržišnog inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Postupajući inspektor nadzorom je konstatovao da osoba za navedenu oduzetu količinu duhana ne posjeduje adekvatnu poslovnu dokumentaciju u skladu s odredbama Zakona o duhanu BiH i Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH. Protiv navedene osobe bit će pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Oduzeti duhan bit će uskladišten u skladištu Federalne direkcije robnih rezervi do okončanja sudskog postupka, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.