18.4.2018. 15:05
0
Zabranjen ulazak M.G. iz Crne Gore i D.Č. iz Srbije koji se dovode u vezu za kriminalnim klanovima
FOTO: Source.ba / Arhiva
Služba za poslove sa stranicima izrekla je mjeru protjerivanja i zabrane ulaska u BiH na period od pet godina licima čiji su inicijali M.G. iz Crne Gore i D.Č. koji je državljanin Srbije, a oba se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima u tim zemljama.

Budući da je riječ o licima koja se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima, preduzete su sve neophodne mjere s ciljem njihovog bezbjednog udaljavanja iz BiH. 

Interventni tim Službe ova dva lica predao je nadležnim organima Srbije, odnosno Crne Gore, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima. 

Ova lica su puštena iz Kazneno-popravnog zatvora u Zenici, gdje su prethodno osuđeni po presudi Opšinskog suda iz Sarajeva zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materijala u vezi sa krivčnim djelom pranja novca.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.