26.4.2018. 20:00
0
Akcija "Gastarbajter": SIPA uhapsila 10 osoba, zaplijenjeni droga, 14 mobitela, puška M-48 i municija
Po okončanju aktivnosti u okviru operativne akcije "Gastarbajter", izvedene na širem području Zapadnohercegovačkog kantona, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su 10 osoba.

Hapšenja su provedena prema naredbi Tužilaštva ZHK zbog postojanja osnova sumnje da su navedene osobe počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, a sve u vezi s članom 54. Krivičnog zakona Federacije BiH.  

U pretresima na nekoliko lokacija pronađeni su i privremeno oduzeti: 14 mobitela, za koje postoji osnovana sumnja da su korišteni u telekomunikacijama prilikom krijumčarenja opojne droge; jedan paket s oko 100 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain i oko 17 grama bijele praškaste materije koja, također, svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, a koja je podijeljena u manje pakete radi daljnje prodaje; puška M-48 i 13 metaka.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšene osobe bit će predate postupajućem tužiocu Tužilaštva ZHK, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

AkcijaSIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.