4.5.2018. 16:55
0
Kolegij bez odgovora: Memić traži od skupštinskih zastupnika da mu se omogući obraćanje 7. maja
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića nakon što nije dobio nikakav odgovor Kolegija Skupštine KS na zahtjev da se obrati na sjednici Skupštine 7. maja koji je uputio 27. aprila, sada je pisao svim skupštinskim zastupnicima. Na toj sjednici bit će razmatran Izvještaj o radu Tužilaštva KS 2017. godine.

Memić navodi da je dobio informaciju da njegov zahtjev nije uopšte razmatran, te moli zastupnike da mu se omogući obraćanje na sjednici. 

- Razlog mog obraćanja je nerad Tužilaštva KS u slučaju ubistva mog sina Dženana Memića. S obzirom na važnost i značaj mog obraćanja, molim vas da me informišete o vašoj odluci – navodi Memić. 

Memić je za agenciju Patria kazao da će u ponedjeljak zajedno sa članovima porodice i prijateljima doći pred zgradu gdje se održava Skupština KS. Nada se da će mu ipak biti omogućeno obraćanje za skupštinskom govornicom.

Podsjećamo, slučaj ubistva Dženana Memića već više od dvije godine nije rasvijetljen iako se suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću i spriječavanje dokazivanja privodi kraju. Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji napadnut. On je tada bio u društvu djevojke Alise Mutap koja je davala oprečne iskaze o tome što se dogodilo tu noć. 

Ovo je slučaj u kojem su Tužilaštvo KS i porodica žrtve na dvije suprotne strane.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.