18.5.2018. 17:36
0
Spriječeno krijumčarenje 13 migranata, vozači Passata i Mercedesa pokušali prevući migrante u BiH
Pripadnici Granične policije BiH u četvrtak su spriječili krijumčarenje trinaest osoba afroazijskog porijekla preko bh. granice.

Naime, službenici Jedinice granične policije Hum spriječili su krijumčarenje osam stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Sirije. Kontrolirani su u mjestu Tjentište, u Pasatu bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao D.M. (1991.).

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente i predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.   

Također, u mjestu Vardište, službenici JGP Višegrad spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla koje su bile u Mercedesu kojim je upravljao N.H. (1972.). Četiri osobe bile su bez identifikacijskih dokumenata i izjavile su da dolaze iz Iraka i Pakistana, dok je peti državljanin Tunisa posjedovao dokumente, a nađeno mu je i sedam putnih isprava koji su oduzeti. Službenici JGP Višegrad nastavljaju raditi na ovom slučaju.

Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo "krijumčarenje ljudi", protiv bh. državljana bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, priopćeno je iz bh. granične policije.

 (Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.