19.7.2018. 13:22
0
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Kineza Li Jungena: Oštetio budžet BiH za 15.390 KM
Tužilac u Odjelu III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Li Jungena, rođenog 1978. godine u Zhejiang, R Kina, nastanjenog u Brčko Distriktu BiH, državljanina R Kine i pravne osobe "88" društvo s ograničenom odgovornošću za promet i usluge Brčko Distrikt BiH, čiji je direktor i odgovorna osoba Li Jungen.

U optužnici se navodi da optuženi Li Jungen, u svojstvu direktora i ovlaštene osobe za zastupanje u pravnoj osobi "88" d.o.o. Brčko distrikt BiH, kao porezni obveznik, s ciljem izbjegavanja plaćanja PDV-a od pravne osobe "88" Brčko distrikt BiH, od 1. do 30. novembra 2017. godine nije obračunao i prikazao izlazni PDV u poreznim prijavama na robu u iznosu od 15.390 KM, za koji iznos je oštećen budžet BiH.

Pravna osoba "88" Brčko distrikt BiH se tereti da je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi nastalom izvršenjem krivičnog djela, a koju je Li Jungen ostvario u ime, za račun i u korist pravne osobe.

Optuženi se terete da su počinili, Li Jungen krivično djelo porezne utaje ili prijevare, a pravna osoba "88" Brčko distrikt BiH krivično djelo porezne utaje ili prijevare.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.