10.8.2018. 20:05
2
Jukić, Debevec, Tegeltija, Lokmić i Kajmaković dobili prijeteće poruke: Ako neko smatra da Ružicu Jukić treba ubiti, neka je ubiju!
Nepoznato lice uputilo je danas prijeteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH.

Prijem prijeteće poruke Srni su potvrdili predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, predsjednik Visokog sudskog tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija, potpredsjednik VSTS BiH Ružica Jukić, a poruku je, prema njenim riječima, primila i potpredsjednik VSTS-a Jadranka Lokmić Misirača, te tužilac ovog tužilaštva Dijana Kajmaković. 

"Prijetnje su uputili nekakvi krugovi koji prijete sabljama i osuđuju na smrt. Ja sam odmah na tu poruku odgovorila. Ja se ne plašim tih kukavica, to je neki plaćenik koji očigledno dobija novac za prijeteće sadržaje, ali uskoro će takvi ljudi biti pohapšeni", istakla je Jukić u izjavi Srni. 

Ona je naglasila da je ovo pokušavaj zastrašivanja pravosuđa, ali da nju ne može nikada niko uplašiti, te dodala da će raditi onako kako je do sada radila svoj posao - veoma korektno i da nije naštetila nijednom narodu u BiH. 

"Ako neko smatra da Ružicu Jukić treba ubiti, neka je ubiju - jednom se umire, ali se časno umire", poručila je Jukić. 

Debevec je rekao da su ovakve prijetnje postale svakodnevnica, da se upućuju po "diktatu nekih političkih grupacija", te da te prijetnje ne mogu uticati na njegov profesionalni rad. 

(Srna)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.