18.9.2018. 17:37
1
Prvi čovjek MUP-a KS, Vedran Mulabdić: Napad na porodicu Arapović je gnusan čin, policija traga za osobom koja je zapalila automobil
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić danas je bio na licu mjesta gdje je zapaljeno vozilo Adise Omerbegović-Arapović, potpredsjednice SBB-a.

Ona je zajedno sa mužem Adisom Arapovićem koji je šef Izbornog štaba SBB-a održala pres konferenciju gdje je kazala da je paljevina njenog automobila pokušaj zastrašivanja od strane političkih oponenata. 

Sarajevska policija izvršila je uviđaj, a utvrđeno je da je automobil oko 4:20 jutros poliven zapaljivom tečnošću nakon čega je zapaljen. Požar su ugasili pripadnici PVB Sarajevo. Vatra je zahvatila i automobil koji je bio u neposrednoj blizini zaaljenog vozila.

Ministar Mulabdić kazao je za agenciju Patria da Tužilaštvo KS rukovodi istragom.

- Jutrošnji napad na porodicu Arapović okarakterisao bih kao jako gnusan i ozbiljan čin. Sa distance ministra unutrašnjih poslova mogu reći da policijski službenici MUP KS rade na ovom slučaju u smislu otkrivanja i dovođenja pred lice pravde izvršilaca - kazao je Mulabdić.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.