20.9.2018. 8:48
0
Predsjednik dobojskog paraglajder kluba brutalno pretukao drugog pilota
Pilot paraglajdera iz Gračanice prijavio je policiji u Doboju da su ga predsjednik lokalnog paraglajding kluba „Paragost“ Petar Tubić zajedno sa nekoliko prijatelja brutalno pretukli, zbog čega je zadobio teške povrede.

„Tukli su me u vozilu, i prijetili da će me silovati“, rekao je Muhidin Avdagić (47).

Iz Policijske uprave Doboj potvrđeno je da je slučaj prijavljen u ponedjeljak, ali nisu mogli iznositi više detalja. Avdagić je u srijedu također davao izjave u dobojskoj policiji. Saslušan je i Tubić.

Pilot paraglajdera rekao je Patriji da ne zna tačan razlog zbog čega je pretučen. Vjeruje da uzrok može biti njegovo druženje sa drugim pilotom Slavišom Lazarovićem, sa kojim je Tubić u svađi, nakon što je Lazarović kao iskusni pilot paraglajdera napustio Tubićev klub i prešao da leti za drugi tim.

Avdagić je u policiji rekao da su Tubić i još trojica mladića došli po njega u ugostiteljski objekt u mjestu Karanovac, nakon čega su ga autom odvezli u Doboj, ispred kuće Lazarovića. Tukli su ga za vrijeme voženje, a nakon toga odvezli kod korita rijeke Bosne gdje su mu prijetili silovanjem, ali su, rekao je Avdagić, "odustali od toga jer je tim putem naišao lokalni ribar."


Predsjednik Paraglajding kluba "Paragost“ Petar Tubić hapšen je i ranije. SIPA ga je u oktobru 2011. godine privela zajedno sa još nekoliko osoba pod sumnjom za učešće u međunarodnom švercu oružjem. "Ove osobe osumnjičene su da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe i neovlašteni promet opojnim drogama", navedeno je u Tužilaštvu BiH tokom te akcije.

Kontakt telefon koji je naveden na stranici Paraglajder kluba „Paragost“ u srijedu je bio isključen.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.