20.9.2018. 12:11
0
Nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću: Iskaze dala tri svjedoka Tužilaštva KS
U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Amelu Sejfoviću za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda „Miljacka“ i njegovim pomagačima.

Svjedočio je Omer Ćemalović, neuropsihijatar koji je vještačio Amira Ibrahimija, optuženog pomagača. 

Ćemalović je kazao kako Ibrahimi nije duševno zaostala osoba, ne pati od duševnog oboljenja, već samo ima PTSP, praćen napetošću i depresijom, uz povremeno suicidalno razmišljanje. Vještak je još kazao kako je Ibrahimiju ovaj slučaj teško pao te je dodao da mu je optuženi tokom intervjua rekao kako je vrlo naivno ušao u sve to.  

Iskaz je dao i Suljo Klino, uposlenik MUP-a KS koji je bio dio tima koji je radio na ovom slučaju. On je ispričao kako je hronološki tekla istraga, odnosno kako su razotkriveni i pohapšeni Sejfovićevi pomagači, a naposljetku i on lično na području Visokog. 

Tu su pronađeni, kazao je Klino, automatska puška s municijom, mobiteli, SIM kartice i drugi predmeti.

Treći svjedok bio je Anel Ćehajić, koji živi u Visokom i vlasnik je autootpada. Ovaj svjedok prisjetio se kako je prošle godine u maju ili junu kod njega došao optuženi Mirza Fazlić s njemu nepoznatim muškarcima od kojih je jedan kupio motocikl s italijanskim tablicama. Ćehajić je još rekao kako mu je Mirza Fazlić veliki prijatelj.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.