27.9.2018. 13:05
0
Određen pritvor migrantima kod kojih je pronađeno naoružanje
FOTO: Ilustracija
U jednom stanu pripadnici MUP-a pronašli pušku, četiri pištolja, jedan prigušivač i više od 100 metaka različitog kalibra

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor za dvojicu migranata iz Maroka i Alžira koji su prije tri dana uhapšeni u Sarajevu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava.

Azra Bavčić, portaprol Tužilaštva KS, potvrdila je ovu informaciju.

Pritvor uhapšenim migrantima određen je zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli počiniti, odnosno ponoviti krivično djelo.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a KS, tokom pretresa u Sarajevu, pronašli su u jednom stanu pušku, četiri pištolja, jedan prigušivač i više od 100 metaka različitog kalibra.

Ovo naoružanje je oduzeto od Marokanca i Alžirca koji se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja. Oni su u policiji kazali da su oružje zatekli u stanu, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.