28.9.2018. 12:00
0
Privedena jedna osoba zbog lažne dojave o bombi u Ambasadi Velike Britanije
Nad počiniocem je 27. septembra 2018. godine u službenim prostorijama SIPA-e izvršena kriminalistička obrada.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, poduzimajući istražne mjere i radnje, utvrdili su identitet osobe koja je 26. septembra 2018. godine uputila lažnu dojavu da je u Ambasadi Velike Britanije u BiH postavljena eksplozivna naprava.

Nad navedenom osobom je 27. septembra 2018. godine u službenim prostorijama SIPA-e izvršena kriminalistička obrada.

U narednom periodu Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje ugrožavanje lica pod međunarodnom pravnom zaštitom iz člana 192. stav (4) Krivičnog zakona BiH.

Podsjećamo, našem portalu je potvrđeno da je operativno dežurstvo MUP-a KS obaviješteno od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela da se na parking prostoru koji koriste Ambasada Velike Britanije, ''Vodoprivreda BiH'' i druge institucije postavljena bomba.

Međutim, nakon KDZ pregleda utvrđeno je da je dojava bila lažna, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.