10.10.2018. 12:41
1
Dragičević: Misle da sam glup, nagovarali su me da krenem na zgradu Vlade Republike Srpske, a tamo red ‘kornjača’
Udruženje koje će osnovati grupa Pravda za Davida zvaće se Pokret “Pravda za Davida”. Održana je i prva osnivačka skupština

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, poručio je sinoć da ga sa Trga Krajine niko neće pomjeriti, a ni ljude koji dostojanstveno stoje svaku noć sa njim i traže pravdu za ubijenog dvadesetjednogodišnjeg studenta.

– Pokušaj četvorice ljudi koji su došli na Trg nekoliko dana pred veliko treće okupljanje građana da naprave haos je bio promašaj – poručuje Davor Dragičević.

– Nekoliko dana pred treće veliko okupljanje četvorica su došla ovdje na Trg i pokušali da me ubijede da nagovorim grupu da krene prema zgradi Vlade. Misle da sam ja glup. To su naredili Milorad Dodik, Dragan Lukač i ostali zločinci. A pred zgradom Vlade red “kornjača”. Pa da sutra budem optužen da sam htio da zapalim zgradu Vlade. Sve znam, a vas budale što ste mi dolazili ću naći – rekao je Dragičević,prenosi Depo

Udruženje koje će osnovati grupa Pravda za Davida zvaće se Pokret “Pravda za Davida”. Održana je i prva osnivačka skupština.

– S obzirom na to da nas svi nazivaju pokretom, formalno – pravno ćemo se tako i nazvati. Jer mi jesmo pokret, jer smo to probudili u vama, ljudima. Očekujemo opstrukcije kad se budemo registrovali, ali i za to ima lijeka – poručila je Daniela Ratešić iz grupe Pravda za Davida.

Građani su se okupili 198. dan zaredom kako se građani i članovi grupe Pravda za Davida okupljaju na Trgu Krajine kako bi došli do pravde i istine u vezi sa ubijenim Davidom Dragičevićem.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.