25.10.2018. 9:18
0
Oteo vozilo s dvije žene i djetetom pa pucao
Policija, uz uz upotrebu sredstava prisile, uhapsila 48-godišnjaka, koji je ispalio 28 metaka.

Petrinjski policajci su u utorak oko 14 sati uhapsili 48-godišnjeg muškarca koji je u ulici Matije Gupca uzrak ispalio 28 metaka iz automatske puške.

Muškarac je prethodno u mjestu Gora na petrinjskom području zaustavio automobil kojim je upravljala 44-godišnja žena. Zaprijetio joj je automatskom puškom i natjerao je da ga odveze do grada. Sjeo je u vozilo u kojem su se još nalazili 20-godišnja suvozačica te 11-godišnje dijete.

Dolaskom u Petrinju izašao je iz vozila i otišao u ulicu Matije Gupca, gdje je na ulici kojom su prolazili pješaci i vozila, ispred jednog kafića, počeo pucati.

Potom je ušao u kafić i kroz stražnja vrata izašao u dvorište, gdje su ga, uz upotrebu sredstava prisile, uhapsili pripadnici Policijske stanice Petrinja.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,54 promila alkohola u krvi. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, piše Avaz.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.