29.10.2018. 14:23
0
"Merzija je rekla da je Sead pao na nož i da ga ja bacila u sudoper. Merzija je poručila suprugu: 'Ubit ću sebe ili tebe'"
U Kantonalnom sudu Sarajevo nastavljeno je suđenje Merziji Delalić, koja je optužena za ubistvo supruga Seada koje se dogodilo 17. aprila u naselju Soukbunar, piše Dnevni Avaz.

Svjedočili su policajac Kenan Subašić i brat optužene Remzija Šehović. Subašić se sjetio da je tragične noći došao na intervenciju u ulici Dr. Jusufa Tanovića. U porodičnoj kući Delalića zatekao je Hitnu pomoć, čija je ekipa teško povrijeđenog Seada Delalića prevezla u bolnicu.

- Tu je bila i Merzija, s kojom smo razgovarali. Kazala je da je Sead pao na nož i da ga ja bacila u sudoper, gdje smo ga i našli. Potom je došao i njen brat. Predložili smo joj da pozovemo Hitnu, ali nije željela. Nije bila povrijeđena, samo potresena. Na mjesto tragedije došao je i brat ubijenog Suad Delalić, kojeg je Merzija pozvala - ispričao je Subašić, prenosi Avaz.

Svjedok je rekao kako je Merzija policajcima ispričala da je njen suprug došao kući pijan i da je galamio u dnevnom boravku dok je ona bila u spavaćoj sobi.

- Rekla mu je da ne galami jer ujutro mora rano ustati. Međutim, on je otišao u kuhinju i prskao je zidove. Tako nam je Merzija rekla i da je poručila suprugu: „Ubit ću sebe ili tebe“ - kazao je svjedok.

Merzijin brat Remzija je kazao kako ubijenog poznaje još iz školskih dana. Priznao je da nije bilo problema sve dok Seadov problem s alkoholom nije uzeo maha, dodaje Avaz.

- To je bilo nemoguće promijeniti. Izbjegavao sam da ga počastim i pozovem kući, jer se ponašao nedolično. Nije bio nasilan, ali je galamio, imao je „teretnu“ priču. Sestra je govorila da mu treba liječenje. Sjećam se da je jednom pijan pao i polomio rebra - kazao je svjedok.

Nakon što su mu javili šta se dogodilo u kući Delalića, Remzija Šehović je otišao na mjesto tragedije.

-Sestra je odmahivala rukama i slijegala ramenima kada sam pitao šta se dogodilo. Rekla je da ga je zajedno s djeverom Suadom previjala. Vidio sam malo krvi između kuhinje i dnevnog boravka – rekao je Šehović, prenosi Dnevni Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.