6.11.2018. 9:51
0
MUP RS-a napravio blokadu za ukradeni Range Rover, na Sokocu pronađena dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova
FOTO: MUP RS
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, 05.11.2018. godine, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke „Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, te izvršili blokadu, kom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena lica inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice, piše danas u zvaničnom izvještaju MUP-a RS-a.

Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje.
        
Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12.09.2018. godine, na području Kantona Sarajevo.
       
Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, opština Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela „Krađa“ izvršenim na području Kantona Sarajevo.
          
Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.