9.11.2018. 16:09
0
Sutkinju nazivao “ljubavi”, a onda joj prijetio ubistvom
Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor Siniši Straživuku (50), osumnjičenom da je prijetio smrću sutkinji ovog suda Snježani Kudrić. Straživuk, kome se zbog više pljački sudi u predmetu "Trezor", tereti se da je preko Vibera slao prijeteće poruke sutkinji Kudrić, koja je predsjednik Vijeća u tom predmetu. Poruke su upućivane 3. novembra u periodu od 14.54 do 22.18 sati. Sutkinji je, između ostalog, napisao: "Gdje si, ljubavi, čekam te." Potom je uslijedila otvorena prijetnja:
- Šta je? Frka? Prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka. Sve ću vas pobiti! - napisao je Straživuk.


Na ročištu za određivanje pritvora tužilac Slobodan Ćelić rekao je da poruke, kao i drugi dokazi, ukazuju na to da je Straživuk počinio djelo za koje je osumnjičen. Pojasnio je da je pri hapšenju u njegovom vozilu pronađena bejzbol-palica, a u džepu čakija.

- Pronađeno je više mobitela, ali nisu pronađeni predmeti kojima je prijetio ubistvom sutkinji - rekao je Ćelić.

Straživuk je tvrdio da se udvarao sutkinji i da je sve bila šala.

- Sve je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala: "Je li ovo udvaranje ili prijetnja?" Rekao sam udvaranje - kazao je Straživuk, dodavši da je poruke slao sa svog telefona i da nije imao saučesnika.


Njegov branilac Nikola Tomašević smatra da ne postoji sumnja da je Straživuk počinio krivično djelo napad na sudiju ili javnog tužioca.

- Tvrdnja da je on to uradio zasniva se samo na prijavi oštećene. Iz iskaza osumnjičenog, kao i sadržine poruka, može se zaključiti da je riječ o udvaranju, a ne o prijetnji. I druga strana je odgovarala na poruke, što je tužilac, izgleda, zanemario. Treba uporediti poruke obje strane i onda iznijeti zaključak da li se radi o prijetnji ili o nečemu drugom - rekao je Tomašević, navevši da je sutkinja tek dan poslije sve prijavila.

Optužen za seriju pljački 

U predmetu "Trezor" Siniša Straživuk optužen je da je, kao član zločinačkog udruženja, učestvovao u pljačkama 1.035.230 KM iz “Komercijalne banke”, pljački radnika “Alpha securityja”, od kojih su oteli 572.857 KM, pljački transporta novca "Pošta Srpske", kad su zaštitarima "Centuriona" ukradene 229.854 KM, te u pljačku 33.468 KM iz “Raiffeisen banke”. Osim njega, optuženi su još Jovica Karać, Miloš Mrđen, Tomislav Knežević, Željko Pavlović te Đorđe Ćulum i Aljoša Galić, piše Avaz.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.