16.11.2018. 16:30
0
Ubistvo policajaca: Advokati ne znaju za šta Tužilaštvo KS sumnjiči Trifkovića
Odbrana Srećka Trifkovića koji je uhapšen nakon ubistva dva sarajevska policajca i koji se nalazi u pritvoru zatražila je od Tužilaštva BiH da preuzme taj predmet, potvrdila je za agenciju Patria advokatica Nina Kisić.

Protiv Trifkovića se već vodi predmet na Sudu BiH u okviru slučaja Danilo Cicović i drugi, pa bi tim slijedom Tužilaštvo BiH bilo nadležno i ovaj slučaj.

Na pitanje šta se Trifkoviću stavlja na teret, advokatica Kisić je kazala da ne zna.

- Ne znamo da li ga Tužilaštvo KS tereti za direktno izvršenje ubistva, da li da ima saznanja o tom ubistvu ili je nešto treće u pitanju. I to pokazuje sve mane istrage koja se provodi – kazala je Kisić.  

Trifkoviću je pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i, istovremeno, zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti. Ročište za određivanje pritvora bilo je zatvoreno za javnost, pa su ostali nepoznati detalji onoga što mu Tužilaštvo KS stavlja na teret. 

Trifković se u predmetu Cicović i drugi tereti za organizirani kriminal, tešku krađu, pranje novca, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Iz Tužilaštva BiH ne oglašavaju se o ubistvu dva sarajevska policajca.

Podsjećamo, ubistvo dva sarajevska policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića dogodilo se u jutro 26. oktobra na Alipašinom Polju kada su policijskim automobilom naišli na grupu automafijaša koji su pokušali ukrasti automobil golf VI hrvatskih registarskih oznaka. U policijski automobil ispaljeno je više metaka, a na licu mjesta Šehović je podlegao, dok je Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u.

U opsežnoj policijskoj akciji koja je uslijedila nakon ubistva u kojoj su učestvovale sve policijske agencije izvršene su destine pretresa na području bh. entiteta Republika Srpska i to u Istočnom Sarajevu, Palama, Mokrom, Sokocu, Zvorniku. Privedeno je više od 80 osoba, a osim Trifkoviću pritvor je određen i Slavenu Dakiću. On se sumnjiči za tešku krađu i spriječavanje dokazivanja. I u tom slučaju je ostalo nejasno kako ga Tužilaštvo KS povezuje sa slučajem ubistva dva sarajevska policajca. 

I u MUP KS postoji želja da istragu preuzme Tužilaštvo BiH jer bi se time izbjegle sve administrativne i zakonske barijere koje usporavaju istragu o ubistvu dva policajca.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.