28.11.2018. 12:25
0
Dovezli se u BMW-u sa puškama i maskama na glavi: Raznijeli bankomat, a onda zapucali prema vlasniku objekta
FOTO: Dnevni Avaz
Strahovita eksplozija odjeknula je jučer ujutro u dva sata u mjestu Drinovci kod Gruda u kojoj je raznesen bankomat “UniCredit banke” na objektu „Namex“, prenosi danas Dnevni Avaz.

Prema pisanju Avaza, tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW do „Namexa“, gdje su uz pomoć nepoznate eksplozivne naprave uzrak digli bankomat. 

Snažnu detonaciju je čuo i vlasnik objekta koji je „Namexu“ iznajmio prostor te je odmah svojim automobilom krenuo prema trgovini, gdje je došao u trenutku kada su razbojnici kupili plijen. Umalo je, prema saznanjima Avaza, platio glavom jer su razbojnici zapucali prema njegovom automobilu, ali je, osim pretrpljenog straha i stanja šoka, prošao neozlijeđen.

Nakon eksplozije aktivirao se i alarm u zaštitarskoj agenciji, koja osigurava objekt te je odmah pozvana policija. No, dolaskom na lice mjesta, policija i zaštitari nisu zatekli razbojnike izuzev isprepadanog vlasnika prostora.

Uzeti su uzorci eksplozivne naprave koji će biti poslani na vještačenje, kao i neki drugi tragovi. Automobil vlasnika prostora je prevezen u krug PU Grude zbog, također, neophodnih vještačenja, a jučer su u policiji pregledavali snimke s videonadzora okolnih objekata u nadi da će im pomoći u istražnim radnjama, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.