28.11.2018. 13:35
0
Sud BiH Munibu Ahmetspahiću osumnjičenom za terorizam odredio mjesec pritvora
Sud BiH prihvatio je prijedlog državnog Tužilaštva i odredio pritvor Munibu Ahmetspahiću, osumnjičenom za organiziranje terorističke grupe i terorizam.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana lišavanja slobode, odnosno do 22.decembra. 2018. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od pet godina ili teža.

Odbijen je, kao neosnovan, prijedlog Tužilaštva BiH da se prema osumnjičenom Munibu Ahmetspahiću odredi pritvor i zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga odnosno zbog ugrožavanja sigurnosti građana i imovine, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.