1.12.2018. 18:37
0
Jednomjesečni pritvor za Miloša Obradova koji se sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca
FOTO: Dnevni Avaz
Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Milošu Obradovu, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu, prenosi danas Dnevni Avaz.

Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

- U kritičnom periodu Obradov je učestvovao u tuči, ovom prilikom na sreću. Tuču je dokumentirao MUP RS. Postoje službene zabilješke, prekršajni nalozi, postoji videonadzor da se to desilo. Postoji snimak njegovog odlaska kući, postoji konverzacija s prijateljima. On nije nikako mogao biti na dva mjesta u isto vrijeme, učestvovati u krivičnom djelu i s nekim s dopisivati. Mislim da je Miloš Obradov pogrešna osoba u ovom trenutku – kazao je advokat osumnjičenog Obradova Bojan Veselinović, nakon okončanja ročišta, prenosi Avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.