11.12.2018. 13:31
0
Uhapšen migrant koji se sumnjiči za silovanje 18-godišnjakinje iz Bihaća
Operativnim radom na terenu istražitelji sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona identifikovali su osobu koja se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela silovanje, koje je u ponedjeljak, 10. decembra prijavila osamnaestogodišnja djevojka iz Bihaća.

Nakon što je osamnaestogodišnja djevojka u pratnji svoje sestre jučer Policijskoj stanici u Bihaću prijavila silovanje od strane migranta, pripadnici sektora kriminalističke policije identifikovali su i uhapsili osumnjičeno lice. Radi se o migrantu A.D. koji je rođen 1995. godine u Pakistanu - izjavila je glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić.

Ona je istakla da je djevojka prema iskazu upoznala dvojicu migranata na području grada Bihaća prije dva dana.

-Prema njenim riječima migranti su je odveli do njoj nepoznatog stambenog objekta, nakon čega ju je osumnjičeni udario u predjelu glave i izvršio spolni odnos nad istom - dodala je glasnogovornica MUP-a USK.

Nad uhapšenim licem A.D. iz Pakistana je provedena kriminalistička istraga, te je u skladu s Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine predano na dalje postupanje nadležnom tužiocu u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.