5.1.2019. 11:21
0
Ubistvo Miloša Ostojića: U toku kriminalistička osoba muškarca koji je sinoć uhapšen u Sarajevu
Na području Sarajeva sinoć je slobode lišena jedna osoba, koje bi moglo da se dovede u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teškog ubistva Miloša Ostojića (1989.), 1.januara u Istočnom Sarajevu.

Privođenje osobe u Sarajevu je izvršeno u okviru istrage, koju provodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijska uprava Istočno Sarajevo.

-U toku je kriminalistička obrada privedene osobe koju su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo odmah sinoć predali Policijskoj upravi Istočno Sarajevo – precizirali su iz MUP-a RS.

Ministarstvo u saradnji sa Republičkim javnim tužilaštvom preduzima istražne mjere i radnje s ciljem istraživanja pomenutog krivičnog djela.

Zasad nepoznata osoba je, 1.januara, oko 23.05 sati, u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu, upotrebom vatrenog oružja nanijela teške tjelesne povrede Ostojiću, od kojh je nedugo zatim preminuo u bolnici u Istočnom Sarajevu.

Članovi Ostojićeve porodice su vlasnici nekoliko firmi.

Po nezvaničnim navodima, Ostojić je ubijen ispred lokala "Sparta" u tzv. sačekuši.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.