12.1.2019. 19:51
0
Smail Šikalo izoliran u zatvoru zbog sigurnosnih razloga, u zatvoru ga posjetila jedna ženska osoba
Trojica zatvorskih stražara čuvaju u peruanskom pritvoru Smaila Šikala iz Sarajeva, koji je pao s tonu i po kokaina koji je trebao biti prošvercovan u Evropu. Istražitelji vjeruju da Šikalo posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi, prenosi danas Dnevni Avaz.

Šikalo je iz sigurnosnih razloga izoliran u posebnoj pritvorskoj ćeliji, odnosno odvojen je od ostalih uhapšenih, među kojima je i Peruanac Javier Anibal Roque Montesinos (39).  

Svi su dali izjave u odvojenim prostorijama o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Trujullo i spremna, upakovana i označena sa BH, za evropsko tržište. Šikala je u pritvoru posjetila ženska osoba, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem, prenosi Avaz.

O hapšenju Šikala u Peruu danima su izvještavali regionalni i svjetski mediji. Šikalo je tako zauzeo naslovnicu peruanskih novina „La Industria“. Peruanski novinari označili su ga kao jednog od ključnih igrača u narkoekipi.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.