15.1.2019. 14:12
0
Policija oduzela oružje od nekoliko osoba u Doboju: Oduzete puške, ručni bacač raketa i eksploziv
Policija u Doboju oduzela je od nekoliko osobe s područja tog grada veću količinu oružja i eksplozivnih materija, koje nije dozvoljeno građanima da posjeduju.

Mladić inicijala V.Đ. (2000.) je prijavljen policiji, nakon što je pucnjima iz vatrenog oružja nanio oštećenja na elektro-napojnoj, odnosno kontakt mreži, usljed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja na lijevom kolosijeku za vozove koji saobraćaju na relaciji Maglaj-Doboj.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija, u vlasništvu oosbe Lj.Đ., a koje koristi V.Đ., pronađen je puško-mitraljez, s tri okvira za municiju, 140 komada različite municije i okviri za automatsku pušku bez municije.

Operativnim saznanjima utvrđeno je da je V.Đ. od M.S. s područja grada Doboja uzelo automatsku pušku 13. januara te vratilo drugog dana u podnevnim satima.

Kod M.S je pronađena i oduzeta automatska puška, kao i tri okvira za municiju, gdje se u jednom okviru nalazilo devet komada municije.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi ta osoba pronađena je i oduzeta automatska puška, prepravljena puška „Špagin“, ručni bacač raketa, 1.689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri komada trotilskog eksploziva, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.