22.1.2019. 20:44
0
Berina Džindo iz Sarajeva, koja je bacila bebu u smeće, samo uvjetna kazna?!
FOTO: Dnevni Avaz
Berina Džindo (39), kojoj se trenutno sudi u Općinskom sudu Sarajevo, jer je 31. decembra 2017. godine u kontejner u centru Sarajeva bacila svoju tek rođenu bebu, nagodit će se s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, prenosi Dnevni Avaz.

Ovu informaciju potvrdio je za Avaz njen advokat Omar Mehmedbašić, koji je kazao kako su u toku pregovori s Tužilaštvom KS da Džindo bude kažnjena uvjetnom kaznom u trajanju od jedne godine, s rokom kušnje od dvije godine. Odluka još nije donesena.

Prema navodima iz optužnice, Džindi se na teret stavlja krivično djelo čedomorstvo u pokušaju. Džindo je bacila svoju djevojčicu u smeće iako je znala da može umrijeti usljed hladnoće, kao i da služba “Rad” može isprazniti kontejnere, navodi se u optužnici, piše Avaz.

Tokom istrage, utvrđeno je da je zdrava djevojčica rođena 30. decembra 2017. u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je sa majkom otpuštena kući. Pokrenuta je opsežna potraga za optuženom.

Na istragu je stavljena tačka onog dana kad je patronažna medicinska sestra koja pokriva područje općine Vogošća, razotkrila bešćutnu Džindo. Ova zdravstvena radnica, nakon šokantnog priznanja porodilje, odmah je pozvala policiju i prijavila slučaj. Džindo je uhapšena u svojoj kući. Nakon saslušanja, puštena je na slobodu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.