6.2.2019. 13:33
0
Dvije nepoznate osobe na Ilidži napale žensku osobu: Prijetili joj nožem, a onda joj ukrali torbu sa novcem i dokumentima
FOTO: Source.ba / Arhiva
Dana 05.02.2019.godine u 15,00 sati, u službene prostorije V PU pristupila je E.K. iz Sarajeva i prijavila da je istog dana oko 14,00 sati u ulici dr. Mustafe Pintola, općina Ilidža, od strane dva NN lica, nad njom izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom, NN lica su uz prijetnju nožem, od iste otuđila torbu sa novcem i dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici V PU rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, stoji u saopćenju MUP-a KS.

Dana 05.02.2019.godine u 04,35 sati, obaviještena je I PU da su policijski službenici II PU u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad Sarajevo, na izvršenju krivičnog djela teške krađe u prostorije O.D. “TONER SERVIS”, zatekli lice V.I., rođen 1986.godine u Kaknju, gdje je i nastanjen. Izvršenim pretresom, kod stog su pronađena i oduzeta dva šarafcigera, metalni odvijač i metalni pajser. Pomenutog dana u 04,40 sati, V.I. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici I PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe u kuću vlasništvo S.M. u ulici Hendekuša, općina Novi Grad Sarajevo, izvršeno dana 10.10.2018.godine, policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa policijskim službenicima Četvrte i Pete PU su došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti lice D.T., rođen 1989.godine u Bosanskoj Gradišci. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana u kući, u ulici Smaila Šikala, općina Novi Grad Sarajevo. koji isti koristi. Tom prilikom je pronađen i uz uredno izdatu potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, oduzet pištolj marke “Mauser”, cal. 6,35 mm, 18 komada metaka istog kalibra i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Dana 05.02.2019.godine u 17,00 sati, slobode je lišen D.T., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). 

U toku kriminalističke obrade nad D.T., policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, mogu dovesti još dva lica, H.P., rođen 1981.godine i M.M., rođen 2000.godine, nastanjeni u Sarajevu. Istog dana u 21,10 sati, pomenuta lica su lišena slobode. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Daljim operativnim radom, rasvijetljeno je više krivičnih djela teških krađa, izvršenih od strane navedenih lica tokom 2018.godine, na području Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalistićke obrade, dana 06.02.2019.godine, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.