6.2.2019. 15:06
0
Akcija "Meta": Otac i sin osuđeni zbog dilanja marihuane, kokaina i spida
Grupu su organizirali i Nariz Hukić i njegov otac Nermin pa je tako Narizu izrečena kazna zatvora od dvije godine i dva mjeseca, a njegovom ocu Nerminu godinu i šest mjeseci

Na dvanaest godina i sedam mjeseci robije osuđeni su dileri koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Meta" koja je provedena na području Sarajeva u maju prošle godine, potvrđeno je za Faktor. 

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu na čelu sa sutkinjom Indirom Jahić prihvatilo je sporazume o priznaju krivnje koje je sa Tužilaštvom KS sklopilo devet dilera.

Grupu su organizirali i Nariz Hukić i njegov otac Nermin pa je tako Narizu izrečena kazna zatvora od dvije godine i dva mjeseca, a njegovom ocu Nerminu godinu i šest mjeseci. Armin Kahvić po sporazumu je osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora, dok su po godinu i četiri mjeseca dobili Ismail Kurtanović, Adnan Čurt, Džejlan Nurković i Admir Arifić. Salko Isović dobio je godinu i dva mjeseca zatvora, a Husam Alkhatib godinu i mjesec.

Nermin Hukić i Husam Alkhatib su na slobodi, dok je vijeće ostalima produžilo pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponovo da se bave dilanjem droge.

U okviru akcije "Meta" pretresni su stanovi i kuće, kao i ugostiteljski objekti na devet lokacija na području općina Ilidža, Novo Sarajevo i Centar te je pronađeno oko šest kilograma marihuane i manja količina kokaina i spida, piše Faktor.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.