12.2.2019. 15:42
0
Spriječeno krijumčarenje trojice Turaka: Otkriveni u vozilu Opel bh. tablica
Zajednička patrola pripadnika Jedinice granične policije Velika Kladuša i Postaje granične policije Cetingrad Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske spriječila je u ponedjeljak krijumčarenje trojice državljana Republike Turske.

Otkriveni su prilikom granične kontrole Opela, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na teritoriju Cazina. Vozilom je upravljao M. N. (1990.), a sa njim u vozilu nalazio se i Š. J. (1997.), državljani Bosne i Hercegovine.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, protiv M. N. i Š. J. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Državljani Turske su, uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja stranaca sa teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Inače, zajedničke patrole sa ministarstvima unutrašnjih poslova Hrvatske, Srbije i Crne Gore svakodnevno se realiziraju u graničnom pojasu i na graničnim prijelazima.

Spomenuti slučaj sprečavanja krijumčarenja ljudi samo je jedan od primjera da zajedničke patrole, pored preventivnih mjera, jačanja međusobnog povjerenja i saradnje te adekvatnijeg korištenja ljudskih resursa, ostvaruju i konkretne rezultate na suzbijanju ilegalnih migracija i drugih nezakonitih radnji. Tokom 2018. realizirano je 3 495 zajedničkih patrola sa MUP-ovima susjednih zemalja, stoji u saopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.