12.2.2019. 16:52
0
Drogu krio u frižideru
Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica J.I.(24), iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

“U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području Grada Zenica. Tačnije, izvršen je pretres stana u ulici Čurukovića put, vlasništvo navedenog lica”, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK, pišu “Nezavisne.com“.

Izvršenim pretresom pronađena je tzv. mrvilica biljne materije, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje, upakovana biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 873,50 grama i četiri upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 43,35 grama.

Droga je pronađena u frižideru.

“Sporna materija je fotografisana, izuzeta i biće predmet potrebnih vještačenja a lice J.I. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada”, stoji u saopštenju.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.